Arhiva (anuala): 2012   2013

 

 

PUNCT DE VEDERE ASUPRA ACTIUNII CORPULUI DE CONTROL LA CARIERA PESTEANA, DIN DATA DE 10.04.2014
16 aprilie 2014

 

Actiunea intreprinsa de Corpul de Control, in data de 10.04.2014, la Cariera Pesteana, a avut ca scop verificarea prezentei, in sala de contraapel, la sfarsitul schimbului I.

Desi plecarea mijloacelor de transport salariati, la sfarsitul programului de lucru, este prevazuta pentru intervalul 15:20 – 15:45, Corpul de Control a constatat ca, la ora 15:00, unele dintre acestea erau deja plecate.

In sala de contraapel, la ora 15:25, echipa de control insotita de directorul carierei si un reprezentant al Resurselor Umane nu a gasit niciun salariat .

Conducatorii formatiilor de lucru au comunicat telefonic salariatilor despre existenta unei actiuni de control, solicitandu-le intoarcerea acestora la serviciu. Unii dintre acestia au prezentat, din proprie initiativa, actele de identitate, ca urmare a faptului ca unele persoane faceau act de prezenta in mod repetat.

Corpul de control nu a solicitat intoarcerea salariatilor si nici buletinele, deoarece nu acesta era scopul actiunii derulate. Echipa de control a constatat nerespectarea programului de lucru, intoarcerea unora dintre salariati fiind lipsita de orice relevanta.

Aceasta actiune a fost dispusa in urma numeroaselor sesizari referitoare la faptul ca exista salariati care nu respecta programul de lucru, fiind pontati in absenta.


 

 
ANUNT
15 aprilie 2014 
 

Sucursala Electrocentrale Craiova II anunta oprirea agentului primar pentru furnizarea apei calde menajere, in data de 16 aprilie 2014, in intervalul orar 00:00 - 23:00, in municipiul Craiova, pentru zonele : Brazda lui Novac, Centru, Calea Bucuresti, 1 Mai.

Aceasta masura a fost luata deoarece sunt necesare lucrari de interventie in scopul prevenirii unei eventuale avarii.

Conducerea companiei transmite locuitorilor scuzele de rigoare pentru disconfortul creat, asigurandu-i ca vor fi facute toate eforturile necesare pentru remedierea defectiunii in cel mai scurt timp posibil si, respectiv, reducerea perioadei anuntate.


 
 
 
CURSURI DE PREGATIRE PENTRU MESERIA DE AGENT DE SECURITATE
8 aprilie 2014

 

Salariatii care vor opta pentru posturile de agent de securitate vor urma cursuri de formare profesionala si vor beneficia de dotarea corespunzatoare, in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor.

Costurile vor fi suportate din bugetul alocat formarii profesionale.

In special in zona miniera, reducerea productiei de carbune atrage necesitatea reconversiei profesionale, dar au fost transmise anunturi in toate sucursalele pentru inscrierea salariatilor.

Se estimeaza inceperea cursurilor in luna mai.

Salariatii CE Oltenia care vor ocupa posturile de agent de securitate nu vor fi retribuiti cu un salariu egal cu cel oferit in prezent de firmele prestatoare, valoarea acestuia fiind de minim 1200 lei .

La nivelul societatii, a fost realizat un audit al actualei activitati de paza, in urma caruia s-a constatat existenta unor zone in care paza nu exista desi este platita si, de asemenea, unele posturi in care paza nu mai este necesara.

S-a avut in vedere atat reducerea cheltuielior cu firmele prestatoare, cat si crearea posibilitatii propriilor salariati de a-si continua activitatea in cadrul CE Oltenia, salvand un numar de cca 500-600 de posturi care vor functiona in noua structura ce va asigura activitatea de paza.

In anii precedenti, in cadrul fostelor entitati componente ale CE Oltenia, au existat perioade in care activitatea de paza a fost internalizata. 


                           

 

SINGURA COMPANIE DE STAT PREMIATA LA GALA ROMANIAN CSR AWARDS® - 2014
 
3.04.2014

 

In cadrul Galei de Premiere dedicata exclusiv recunoasterii activitatilor de Responsabilitate Sociala ale companiilor din Romania (proiecte desfasurate in anul 2013) care a avut loc in seara zilei de 2 aprilie 2014, Complexul Energetic Oltenia a obtinut locul III, la categoria „SANATATE”, pentru proiectul AMENAJARE UNITATE BALNEOCLIMATERICA SACELU.

In total, in cadrul competitiei au intrat 100 de proiecte.

Cei prezenti in sala au fost deosebit de incantati sa constate prezenta unei companii de stat in mijlocul lor, momentul decernarii premiului CE Oltenia fiind cel mai aplaudat.

Prezentare proiect conform criteriilor de jurizare :

 1. 1.RELEVANŢA

Localitatea Săcelu este recunoscută la nivel naţional şi internaţional prin proprietăţile curative ale apelor minerale terapeutice din această zonă.

Aici funcţionează o bază de tratament permanentă, CRPFM Săcelu (Centrul de Recuperare si Perfectionare a Fortei de Munca Sacelu) care apartine CE Oltenia si cuprinde hotelul, sala de mese,  baza de tratament si plaja cu 3 bazine in aer liber.

Plaja a beneficiat de investitii de modernizare in anul 2013, alocate de CE Oltenia: nisip fin, 200 de sezlonguri, umbrele, dusuri, grupuri sanitare noi, punct de prim ajutor si o terasa unde pot fi consumate produse alimentare si bauturi racoritoare diverse.

In 2014, se au în vedere lucrări de modernizare a spaţiilor de cazare şi Bazei de Tratament, astfel incat statiunea sa poata fi deschisa si pe timpul iernii.

Deasemenea, un factor important de care beneficiază localitatea este şi climatul blând, cu aer curat, perfect pentru recreere.Hotelul dispune de 150 de locuri in camere cu doua paturi dotate cu televizor, frigider si grup sanitar propriu. Sala de mese are o capacitate de 100 de locuri.

Baza de tratament este dotata cu sali ce contin aparatura de ultima tehnologie pentru terapie cu unde scurte, electroterapie, bai galvanice, tratamentul afectiunilor reumatismale, afectiuni neurologice, afectiuni ginecologice, afectiuni ale aparatului respirator, afectiuni ale tubului digestiv.

 

 1. 2.OBIECTIVUL PROIECTULUI

Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit:

 • Utilizarea optimă a resurselor izvoarelor minerale din localitatea Săcelu;
 • Creşterea gradului de confort in spatiile destinate tratamentelor;
 • O mai buna calitate a ofertei de agrement si servicii profesionale din partea personalului medical din Baza de Tratament;
 • Atragerea unui segment diversificat de clienţi;
 • Asigurarea condiţiilor pentru organizarea cursurilor de pregătire profesională pentru angajatii societatii şi pentru agenţii economici din regiune.

 

Toţi pacienţii care au avut bilet de tratament la CRPFM Săcelu în anul 2013 au fost mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de serviciile de care au beneficiat, conform opţiunilor din chestionarele puse la dispoziţie de către organizatori.

 1. 3.NUMĂRUL DE BENEFICIARI

În anul 2013, numărul de pacienţi de la CRPFM Săcelu a fost 912, iar numărul de persoane care au participat la cursuri de formare profesională a fost 933.

 

 1. 4.NUMĂRUL DE ANGAJAŢI AI COMPANIEI care au fost implicaţi ca voluntari în proiect = 20

     (formare profesională, activitati administrative si organizatorice)

 

 1. 5.ACTIVITĂŢILE PROIECTULUI

Proiectul cuprinde mai multe secţiuni:

 • „Amenajare plajă, bazine şi utilităţi la CRPFM Săcelu” - secţiune contractată şi executată în anul 2013;
 • “Finalizare lucrări, fluxuri tehnologice şi dotări Cantina - Restaurant CRPFM Sacelu - secţiune aflată în faza de contractare;
 • “Modernizare Bază de Tratament” – secţiune nedemarată;
 • “Modernizare spaţii de cazare - hotel MINERUL” - secţiune nedemarată.

 

 1. 6.BUGET

Bugetul alocat pentru prima secţiune a proiectului executata in 2013, respectiv „Amenajare plajă, bazine şi utilităţi la CRPFM Săcelu”, a fost de 350000 euro.

 

 1. 7.REZULTATE

Pe intregul an 2013, s-au înregistrat venituri în valoare de 475.000 euro, în creştere cu 7,5% faţă de veniturile încasate în anul 2012.

Facem mentiunea ca in perioada de sezon 2013, veniturile au crescut de 4 ori fata de veniturile inregistrate in perioada similara din 2012; suma de cca 50 000 euro a fost incasata numai din taxa de acces pe plaja (pentru salariatii CE Oltenia accesul pe plaja este gratuit).

In urma investitiilor, au fost zile (in weekend-uri) cu 2.500 de persoane pe plajă.

Dezvoltarea parţială a Proiectului de la CRPFM Săcelu a avut un impact pozitiv atât asupra angajaţilor societatii care au beneficiat de bilete de tratament şi cursuri, cât şi asupra comunităţii, prin dezvoltarea comerţului sezonier, creşterea veniturilor din taxele locale, etc.

premiu sacelu


                            

SELECTIA FIRMEI SPECIALIZATE IN RECRUTAREA RESURSELOR UMANE PENTRU DESEMNAREA MEMBRILOR DIRECTORATULUI CE OLTENIA

3 aprilie 2014

 

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, selectia membrilor Directoratului este atributul Comitetului de Remunerare şi Nominalizare din cadrul Consiliului de Supraveghere care poate decide sa fie asistat sau ca selectia sa fie efectuata de un expert independent specializat in recrutarea resurselor umane, ale carui servicii sunt contractate in conditiile legii.

Au fost trimise invitatii de participare catre 6 firme specializate, dintre care una singura a depus oferta, in cursul zilei de 2 aprilie 2014.

Pasul urmator va fi evaluarea conditiilor de calificare si a ofertei financiare, in baza criteriilor de atribuire a contractului de achizitie publica.

Proiectul de Contract, Caietul de Sarcini si Fisa de Date au fost intocmite de Comitetului de Remunerare şi Nominalizare din cadrul Consiliului de Supraveghere, intreaga procedura fiind derulata de catre membrii acestuia.

Actualii membri ai Directoratului nu au nicio implicare in acest demers.VIZITA REPREZENTANTILOR CHINA HUADIAN ENGINEERING

31 martie 2014

 

O delegatie a companiei China Huadian Engineering formata din 11 persoane, printre care vicepreşedintele companiei si directorul de proiect, a fost prezenta astazi la Targu Jiu, dupa care s-au deplasat la Rovinari, pentru a vedea amplasamentul noului grup energetic de 500 MW.

In cadrul discutiilor au fost abordate aspectele cheie ale Studiului de Fezabilitate (amplasamentul, alimentarea cu carbune, alimentarea cu apa, priza de evacuare, solutiile tehnice pentru evacuarea zgurii si cenusii, alte conditii de mediu referitoare la emisiile de noxe…).

In cadrul vizitei efectuate la SE Rovinari au fost prezentate depozitele de carbune concasat si facilitatile comune : statia de tranansformare, canalele de aductiune apa, locatia depozitului de zgura si cenusa.

Au fost clarificate unele aspecte comerciale legate de pretul tonei de carbune care va fi stabilit la momentul respectiv in functie de pretul pietei.

Urmatorii pasi in derularea proiectului vor fi :

-realizarea Studiului de Fezabilitate

-intocmirea documentatiei necesare obtinerii autorizatiei de constructie, avizelor de racordare la retea, acordurile de mediu..

-elaborarea raportului de evaluare a aportului in natura al CE Oltenia

-negocierea si elaborarea actului constitutiv al societatii mixte.

Studiului de Fezabilitate va fi realizat in colaborare de un consultant chinez si unul roman, respectiv ISPE Bucuresti, in scopul respectarii tuturor prevederilor legislatiei romanesti in domeniu.


 

DREPT LA REPLICA

31 martie 2014

Referitor la afirmatiile cuprinse in articolul cu titlul “La Complexul Energetic Oltenia. Femeile contabil sau jurist sunt obligate sa dea la lopata” (autor – Marian Pavalasc), aparut in Evenimentul Zilei, facem urmatoarele precizari:

          In cadrul Societatii Complexul Energetic Oltenia, atat aparatul central al Executivului cat si fiecare dintre sucursale si subunitati aveau structuri neproductive (economice, comerciale, de investitii, de resurse umane, juridice, etc.) care incarcau schema de personal a companiei, in mod nejustificat, in detrimentul activitatilor direct productive.

Datorita acestui mod de organizare, activitatile suport nu se desfasurau in mod unitar, incarcarea fiecarui salariat cu sarcini si responsabilitati era diferita de la o sucursala / subunitate la alta, deciziile de management fiind implementate cu intarziere si ineficient.

Ca urmare, in luna februarie 2014, a fost declansat  procesul de reorganizare a personalului indirect productiv din cadrul CE Oltenia, prin:

 -    reducerea cu 840 posturi a numarului de personal neproductiv (numarul total de personal TESA si
      operativ este 3140) si redirectionarea lor in zonele direct productive;
   -    centralizarea serviciilor suport de tip economic, juridic, resurse umane, investitii si comercial intr-un  
        singur centru de comanda, in Executivul societatii (acest mod de organizare este practicat in toate
        marile companii din tara si strainatate);
    -        dezvoltarea si consolidarea activitatilor tehnice, de productie si mentenanta in sucursalele

   energetice si subunitatile miniere ale societatii.

           Prin noua structura organizatorica se realizeaza, totodata, si reducerea urmatoarelor posturi de conducere: 22 directori, 13 ingineri sefi, 44 sefi de servicii si birouri.

           Se va obtine o reducere anuala a cheltuielilor de personal cu cca 4,5 milioane lei.
 
          In cadrul acestui proces de reorganizare in vederea eficientizarii activitatii si cresterii competitivitatii pe piata de energie, managementul societatii a dorit sa-si protejeze proprii angajati, oferindu-le posibilitatea de a-si continua activitatea in cadrul CE Oltenia.
 
       Astfel, salariatilor ale caror posturi vor fi desfiintate le vor fi oferite alte posturi vacante corespunzatoare actualelor cerinte ale societatii, avand in vedere dezvoltarea sectoarelor de productie si de mentenanta.

          Procesul de redistribuire a personalului in urma modificarii organigramei CE Oltenia se va derula cu sprijinul reprezentantilor sindicatelor

        DIRECTORATUL  asigura  salariatii ca nu se doresc concedieri sau disponibilizari, ci doar o mai justa distribuire a resurselor si a salariilor in zonele direct productive.

         Referitor la numirea d-lui Laurentiu Ciurel in functia de Director General Executiv al Societatii Complexul Energetic Oltenia, asa cum se stie, de altfel, in competitie au intrat, initial, 200 de candidati.      
          In urma selectiei efectuate, firma de recrutare Kienbaum Consultants International a inaintat spre analiza Comitetului de Nominalizare si Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere o lista scurta cu 4 persoane. Nominalizarea a fost facuta pe baza criteriilor de eligibilitate si a punctajului pentru fiecare candidat in parte, dl.Laurentiu Ciurel obtinand punctajul cel mai mare.

          Referitor la acordarea tichetelor cadou pentru sarbatorirea Pastelui in valoare de 700 lei/salariat (valoare egala pentru toti salariatii, indiferent de functia detinuta), mentionam ca aceasta este o prevedere a Contractului Colectiv de Munca pe care administratia are obligatia de a o respecta. Cheltuiala este prevazuta in BVC 2014, iar societatea nu inregistreaza datorii la bugetul statului.

         Directoratul CE Oltenia a aprobat efectuarea a 8 zile din concediul de odihna aferent anului 2014, in perioada de intrerupere a activitatii, cu ocazia sarbatorilor de Paste (19.04.-04.05.2014), ca urmare a faptului ca anual, in lunile aprilie-mai, se inregistreaza valori scazute ale consumului de energie electrica in sistem si, in special, cererea de energie pe baza de carbune este drastic scazuta, perioada fiind favorabila energiilor regenerabile.

 

CE OLTENIA LIVREAZA , IN PREZENT, ENERGIE CURATA
19 martie 2014

 CE Oltenia a derulat investitii pentru indeplinirea conditiilor de mediu impuse de legislatia europeana pentru emisiile de poluanti in aer, apa, sol (modernizarea electrofiltrelor, implementarea instalatiilor de desulfurare si a celor de evacuare in slam dens a zgurii si cenusii) si reconstructia ecologica prin redarea in circuitul silvic si agricol a suprafetelor de teren afectate de exploatarile miniere.

     Proiectele derulate:

Reducerea concentratiei de pulberi – prin modernizarea electrofiltrelor

       Rezultatul obtinut: emisia specifica de pulberi pe unitatea de produs s-a redus de la cca. 1,25 kg pulberi/MWh produs la 0,04kg pulberi/MWh produs.  

Reducerea emisiilor de SO2 – prin implementarea instalatiilor de desulfurare a gazelor de ardere la toate grupurile energetice

Rezultatul obtinut: emisia specifică de SO2 pe unitatea de produs s-a redus de la cca. 16 kg SO2/MWh produs la 0,610 kg SO2/MWh produs ( cantitatea de SO2 emisa in atmosfera pentru producerea unui MWh a scazut de la 16 kg fără desulfurare la 610 grame cu desulfurare ).

Reducerea concentratiei de NOx

Rezultatul obtinut: Toate grupurile energetice respecta valorile limita de emisie pentru NOx( 500 mg/Nmc )

 Reducerea nivelului de zgomot - prin montarea atenuatoarelor de zgomot si a panourilor fonoabsorbante

Rezultatul obtinut: Calitatea aerului ambiental in Regiunea SV Oltenia s-a îmbunatatit considerabil, fapt demonstrat de catre cele 11 statii fixe care fac parte din reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului.

 Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (CO2) – prin modernizarea grupurilor energetice pentru cresterea eficientei (scaderea consumului specific)

Rezultatul obtinut: Emisia specifica de CO2  pe unitatea de produs s-a redus de la cca. 1,07 t CO2 /MWh produs la 0,915 t CO2 /MWh produs.

 Depozite de deseuri – prin implementarea tehnologiei de evacuare in slam dens (1 parte cenusa / 1 parte apa) a zgurii si cenusii rezultate din procesul de ardere a carbunelui, fata de tehnologia veche (1 parte cenusa / 9 parti apa)

 

Rezultatul obtinut : Reducerea cantitatii de apa consumata, cheltuielilor de exploatare, cantitatii de apa de infiltratie, spulberarilor de cenusa si cresterea stabilitatii depozitelor.

 OBSERVATIE

 Echipa Greenpeace a efectuat, la Craiova, masuratori ale nivelului poluarii aerului. Rezultatele acestor masuratori nu au fost facute publice, in schimb sunt prezentate rezultate ale unor masuratori din anul 2009.

 La Rovinari, echipa GRENPEACE a efectuat masuratori la 30 m de drumul rutier, valorile suspensiilor din aer fiind categoric influentate de traficul rutier. Grupurile care functioneaza la Termocentrala Rovinari sunt grupuri modernizate, cu instalatii de desulfurare si cu emisii de praf sub 20 mg/Nmc, limita admisa fiind de 50 mg/Nmc.


TOTI SALARIATII CE OLTENIA AU PRIMIT SALARIILE CONFORM PREVEDERILOR CCM

17 martie 2014 

 

Conform Contractului Colectiv de Munca al CE Oltenia, CAPITOLUL III – MODALITATI DE PLATA A DREPTURILOR BANESTI, Art. 172 :

Partile stabilesc ca drepturile salariale cuvenite sa se plateasca lunar in doua chenzine si anume:

-     Chenzina I, in intervalul 25-29 in luna in curs;

-     Chenzina II, in intervalul 10-15 ale fiecarei luni pentru luna anterioara

Plata salariilor pentru cei aproximativ 19000 de salariati nu se poate efectua intr-o singura zi. Ultimele plati ale chenzinei a II- a au fost efectuate in cursul zilei de 14 ale lunii curente.

Deoarece ziua de 14 este inaintea zilei de 15 ale lunii, toti salariatii CE Oltenia au primit drepturile banesti in conformitate cu prevederile CCM.

Prin urmare, afirmatiile aparute in presa locala, de genul “Circa 2500 de mineri de la carierele Roşia şi Peşteana au fost lăsaţi fără salarii de conducerea Complexului Energetic Oltenia” sau Minerii de la Peşteana şi Roşia nu au primit salariile, sume care în mod normal trebuiau să intre pe carduri în zilele de 10-11 ale lunii” , sunt informatii false si nu reprezinta decat o dezinformare a opiniei publice asupra unor aspecte legate de activitatea societatii.


 

COMUNICAT

6 martie 2014

 

Valoarea totala a certificatelor de CO2 aferente anului 2013 este de 216,5 mil lei, din care :

 

  •           166 mil lei este valoarea certificatelor achizitionate conform PNI
  •           50,5 mil lei este valoarea certificatelor achizitionate pe Bursa Romana de Marfuri.

Din valoarea totala s-au achizitionat certificate in suma de 186,5 mil lei, urmand ca diferenta sa fie platita pana la data de 15.03.2014, sumele fiind disponibile, in acest moment, in conturile CE Oltenia.

Facilitatea de factoring fara recurs cu Raiffeisen Bank, a carei aprobare se afla pe ordinea de zi a sedintei AGA din data de 18.03.2014, se refera la recuperarea cu ajutorul bancii a unor creante restante de la clientii CE Oltenia.


COMUNICAT

4 martie 2014

 

In data de 4 martie 2014, in cadrul discutiilor purtate de administratia CE Oltenia cu reprezentantii sindicatelor salariatilor din Motru, Jilt, LCFU, Turceni, Rovinari, Craiova s-a ajuns la un acord comun cu privire la urmatoarele subiecte:

1. Acordarea tuturor salariatelor CE Oltenia a unei prime in valoare de 100 lei si o zi libera platita in data de 7 martie 2014, cu ocazia zilei de 8 Martie.

2. Procedura pentru acordarea biletelor de odihna si tratament va demara in aceasta saptamna cu modificarea regulamentului in sensul prevederii desfacerii CIM pentru salariatii care vor instraina biletele de odihna si tratament

3. Procesul de redistribuire a personalului in urma modificarii organigramei CE Oltenia va fi realizat in colaborare cu reprezentantii sindicatelor.


CEO nu e pe pierdere

4 martie 2014

 

Referitor la datele prezentate in articolul cu titlul “Parvulescu: CEO e pe pierdere” aparut in data de 4 martie 2014, in presa locala, in legatura cu bugetul rectificat pe 2013 al CE Oltenia, facem urmatoarele referiri:

1. Diferenta dintre valoarea veniturilor si valoarea profitului inregistrat nu reprezinta o pierdere, ci reprezinta cheltuieli de productie, taxe, impozite, amortizare, cheltuieli financiare determinate de diferentele de curs valutar aferente creditelor pentru obiectivele de investitii, de achizitia certificatelor de CO2 (in cazul CEO) ….

2. O societate care inregistreaza profit nu poate fi “pe pierdere”.

Rezultatele financiare estimate ale CE Oltenia la sfarsitul anului 2013 sunt:

-   energie electrica produsa = aprox.12 TWh
-   productie lignit = 23 mil tone
-          -   profit brut estimat = cca 300 mil lei
                                       (profit din exploatare = cca 157 mil lei;
                                       profit din activitatea financiara = cca 143 mil lei )
-  cifra de afaceri = 2,6 mld lei
-    datorii restante catre bugetul de stat = 0 lei
-    rate si dobanzi bancare restante = 0 lei 
-    creante = aprox.770 mil lei

Facem precizarea ca acestea sunt valori estimate (exercitiul financiar al anului anterior se va incheia in luna mai). 

 


ACORDAREA PRIMEI DE VACANTA

28 februarie 2014

 

Directoratul CE Oltenia a decis acordarea unui avans din prima de vacanta pentru concediile de odihna solicitate in perioada 01.01 - 30.06.2014. Prima transa va fi de 1.500 lei, dupa efectuarea a cel putin 10 zile de concediu de odihna, conform planificarilor aprobate cu respectarea HD nr.5/23.01.2014, in baza cererilor salariatilor, in ordinea inregistrarii acestora si in limita sumelor repartizate fiecarei subunitati de catre conducerea societatii.

Aceasta masura a fost luata ca urmare a faptului ca BVC - 2014 nu este aprobat, iar in conformitate cu prevederile OG nr.26/2013, pana la aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pentru anul curent, operatorii economici pot efectua cheltuieli lunar, in limita a 1/12 din cheltuielile aprobate prin bugetele de venituri si cheltuieli ale anului precedent.

Avand in vedere decizia Directoratului prin care salariatii care desfasoara activitatea la program de zi vor efectua 8 zile din concediul de odihna in perioada de intrerupere a activitatii, cu ocazia sarbatorilor de Paste (19.04.2014 – 04.05.2014), marea majoritate a salariatilor au posibilitatea de a incasa prima transa din prima de vacanta, in prima jumatate a anului.


DREPT LA REPLICA

24 februarie 2014

 

Referitor la continutul articolului cu titlul “Presiunile administratiei CE Oltenia au ajuns la nivel de muncitori” aparut in data de 24 februarie 2014, in presa locala, facem urmatoarele precizari:

  • in luna septembrie 2013, Cariera Rosia a solicitat trecerea a 122 de salariati in sectoarele direct productive, acolo unde exista lipsa de personal; conducerea Sucursalei Divizia Miniera a aprobat aceasta solicitare (in data de 25.09.2013) cu respectarea compatibilitatii dintre locul de munca propus si pregatirea profesionala a salariatilor si fara modificarea drepturilor salariale;
  • dl. Ionel Ianculescu, fost electrician la Cariera Rosia, a intrat in concediu medical incepand cu 01.10.2013, pe toata durata lunii octombrie;
  • pe tot parcursul lunii noiembrie 2013, nu s-a mai prezentat la serviciu, fara prelungirea concediului medical anterior si fara nicio alta motivare;
  • in luna decembrie, a fost efectuata cercetare disciplinara asupra abaterii repetate (absentarea nemotivata de la serviciu); salariatul a fost convocat la aceasta cercetare (cu confirmare de primire a mandatului postal in data de 13.12.2013), dar nu s-a prezentat;
  • comisia de cercetare a stabilit ca masura disciplinara desfacerea Contractului Indiviual de Munca; instiintarea fiind trimisa salariatului, la aceeasi adresa de domiciliu, in data de 20.12.2013.
  • dl. Ionel Ianculescu nu putea fi trimis fortat in “fara plata”, deoarece, din data de 20.12.2013, nu mai avea calitatea de salariat al CE Oltenia.

 

Prin urmare, aspectele prezentate in articolul mentionat sunt total diferite de situatia reala a actiunilor derulate.


NECESITATEA  ACHIZITIONARII DE CONSUMABILE  PENTRU ALCOOLTEST

(CAPETE DE SUFLAT DETASABILE - MUSTIUCURI IGIENICE)

 

Complexul Energetic Oltenia achizitioneaza consumabile de unica folosinta pentru aparatele alcooltest, necesare aplicarii prevederilor legislative:

 ·          Regulamentul 005/2005 emis de Ministerul Transporturilor, Sectiunea 3 – Prezentarea si verificarea personalului la intrarea in serviciu, Art. 5 :

 „Administratorul si gestionarii infrastructurii feroviare au obligatia sa organizeze si sa asigure verificarea, la intrarea in serviciu, a personalului propriu care desfasoara activitati sau operatiuni in legatura cu circulatia trenurilor si / sau manevra vehiculelor feroviare.”     

 ·          OM nr. 1816/2005, Art. 6 (7) si OM nr. 2229/2006, Art. 25 (4) privind activitatea personalului in transportul feroviar:

 „Personalul constatat sub influenta bauturilor alcoolice nu va fi admis la serviciu, iar personalul care face verificarea va lua imediat masurile ce se impun.”

 ·          CCM 2013/2014 – DISCIPLINA MUNCII , Art.206, Alin.2:

 Angajatorul verifica abaterile disciplinare ale salariatilor: prezentarea la serviciu in stare de ebrietate,  precum si consumarea bauturilor alcoolice in timpul serviciului.

         Verificarea salariatilor cu privire la consumul de alcool duce in mod cert la: cresterea gradului de siguranta la locul de munca, prevenirea accidentelor de munca, reducerea riscurilor si daunelor materiale datorate consumului de alcool, instituirea unui regim de disciplina la locul de munca, imbunatatirea relatiilor de munca, cresterea productivitatii muncii.

        Aceste verificari se efectueaza, in mod sistematic, pentru personalul din activitatea miniera, activitatea energetica, dar si pentru personalul ce deserveste Caile Ferate Uzinale, conform normelor de siguranta a circulatiei in transportul pe caile ferate.


 COMUNICAT
19 februarie 2014

 

Incepand cu data de 19.02.2014  s-a  initiat  procesul de reorganizare a personalului indirect  productiv din cadrul Societatii Complexul  Energetic Oltenia.

Se vizeaza : 

   - reducerea cu 802 posturi a numarului lucratorilor TESA si operativi si redirectionarea lor in zonele direct productive;

   - centralizarea serviciilor suport de tip: economic, juridic, resurse umane, comercialintr-un singur centru de comanda, in sediile din Tg –Jiu.

Astfel, dispar un numar  de: 22 directori, 13 ingineri sefi, 44 sefi de servicii si birouri ( ca si functii de conducere ).

Economiile la fondul de salarii rezultate in urma noii organigrame se vor constitui in mariri de salarii ale muncitorilor si personalului direct productiv, incepand cu luna aprilie  2014.

DIRECTORATUL  asigura  salariatii ca nu se doresc concedieri sau disponibilizari, ci doar o mai justa distribuire a resurselor si a salariilor in zonele direct productive.

 

                                                                DIRECTORATUL


INFORMARE

14 februarie 2014

 

Contractul Colectiv de Munca al Complexului Energetic Oltenia a fost negociat anul trecut, fiind aplicabil incepand cu 19 februarie 2013 si avand valabilitate pe o perioada de 2 ani, respectiv pana la data de 19 februarie 2015.

CCM 2013/2014 Sectiunea 1: Durata si aplicare, Art. 8 : „Prezentul contract colectiv de munca la nivel de unitate se incheie pe o perioada de 2 ani si devine aplicabil de la data inregistrarii lui, in conformitate cu prevederile legale.”  

Prin urmare, pe parcursul anului 2014, CCM al CE Oltenia este negociat.

Cererea sindicatelor de a renegocia pachetele salariale nu poate fi acceptata in acest moment, deoarece ar fi contrar prevederilor legale (Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional)

Legea nr. 329/2009,  Art. 30 : „ Contractele colective de muncă se negociază, în condiţiile legii, după aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale operatorilor economici, în limitele şi în condiţiile stabilite prin bugete.”

Bugetul de venituri si cheltuieli al CE Oltenia, pentru anul 2014, nu a fost aprobat pana in prezent.

Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta tuturor organizatiilor sindicale.

 

                                                                                                                   BIROUL DE PRESA


DEZMINTIRE

24 ianuarie 2014

 

Complexul Energetic Oltenia dezminte informatiile aparute in cotidianul local Gorj Domino, cu privire la numirea in functia de director adjunct al societatii Minprest Serv SA a liderului sindical Nelu Rosca.

Nu a existat nicio propunere a CE Oltenia in acest sens si nicio intentie pentru viitor.

Consideram ca singurul scop al acestui articol este acela de a influenta evenimentele sindicale care se vor desfasura in cursul zilei de azi, iar CE Oltenia se disociaza total de aceasta informatie.


 SUPLIMENTAREA PRIMELOR ACORDATE PENTRU CONTRIBUTIA LA REZULTATELE SOCIETATII

 

Directoratul CE Oltenia a aprobat prin HD nr.1/ ianuarie 2014 suplimentarea primelor acordate salariatilor in 2013 cu suma de 250 lei pentru salariatii CE Oltenia si cu suma de 100 lei pentru salariatii Electrocentralei Chiscani.

Astfel, situatia financiara a societatii a permis ca salariatii CE Oltenia sa beneficieze de o prima in valoare totala de 1000 lei , iar cei de la Electrocentrala Chiscani de o prima in valoare totala de 400 lei.

Aceste prime au fost acordate pentru contributia adusa la rezultatele activitatii CE Oltenia din anul 2013.