Juridic

Cu aproximativ cu 2 ani in urma m-am trezit in mijlocul unei situatii in care eram acuzata de frauda pentru o simpla … eroare de tastare. Lucrez de aproximativ 10 ani in turism, un domeniu care ca si angajat te solicita destul de mult. Zilnic, zeci de client trec pragul unei astfel de agentii, fiecare avand solicitari din cele mai complexe, necesitand atentia ta la maxim.

Intr-o astfel de zi, dupa rezervarea unui sejur in Grecia, dupa ce in prealabil oferta respectiva a fost consultata de catre client, s-au verificat numeroase unitati de cazare, iar clientii s-au decis asupra unui anume pachet, am intocmit documentele aferente, clientul fiind gata pentru plecarea in concediu.Dupa aproximativ 2 luni de la efectuarea rezervarilor, am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie pentru a da o declaratie in urma unei plangeri facute de familia respectiva, care nefiind multumita de conditiile de care a avut parte, a decis sa ma dea in judecata.

Mentionez ca nici macar o data nu a sunat sa anunte agentia de nemultumirile avute, care ar fi fost rezolvate vu siguranta.Aspectul pe care nu il observasem era acela ca din graba, neatentie sau pur si simplu datorita oboselii, denumirea hotelului care era Alexander 3*, pe factura emisa aparea ca hotel Alexandros 3*, ceea ce i-a dat clientului ocazia perfecta de a ma da in judecata sub motivul ca i-am vandut cu totul altceva fata de ceea ce dorise, desi exact cum am specificat anterior, familia stia exact pentru ce a optat.Si iata cum un simplu moment de neatentie a dus la o plangere penala.

Fiind pentru prima data intr-o astfel de situatie desigur ca am solicitat cosultanta juridica, nestiind ce sa fac intr-un astfel de caz. Puteti cauta avocati online si pareri despre acestia de la cei care au lucrat cu ei, daca au numeroase procese castigate. In cazul meu, firma s-a ocupat de a-mi angaja avocat.

De asemenea m-au informat care sunt etapele cercetarii penale si le voi mentiona aici in cazul in care exista persoane ce se regasesc in astfel de situatii (desigur ca acestea difera de la caz la caz) :In momentul inceperii urmaririi penale privind o persoana suspectata de o anumita infractiune, persoana respectiva este considerata a fi invinuit.In cadrul cercetarii penale, instanta trebuie sa urmeze anumiti pasi. Aceasta trebuie sa reconstituie infractiunea si sa desfasoare asa-numitele proceduri contradictorii.

Procurorul public si invinuitul, impreuna cu aparatorul sau, sunt prezenti pe parcursul acestor proceduri si au dreptul de a adresa intrebari persoanei interogate. Organele de urmarire penala pot, de asemenea, sa solicite instantei sa obtina probe suplimentare, daca se considera necesar pentru interesul public.Organele de urmarire penala pot intreprinde majoritatea fazelor cercetarilor din proprie initiativa, fara acordul instantei. Se refera in special la anchete si interogatorii.

In toate celelalte cazuri in care faptele au fost clarificate suficient, organele de urmarire penala trebuie sa inainteze o punere sub acuzare catre instanta competenta.Organele de urmarire penala pot dispune scoaterea de sub urmarire penala in cazurile in care, chiar daca nu exista motiv de incetare a urmaririi, pronuntarea unei pedepse se dovedeste a nu fi necesara deoarece (de cele mai multe ori) invinuitul este numai sanctionat administrativ cu amenda.

Si aceasta din urma a fost si felul in care s-a finalizat si ancheta in care am fost inculpata. S-a stabilit ca eroarea a fost pur si simplu una de tastare, iar clientii au beneficiat de absolut toate serviciile pentru care au platit, servicii care au fost confirmate prin prisma documentelor puse la dispozitia organelor de politie de catre avocatul de care am dispus (vezi avocati Sibiu). Desigur ca am fost sanctionata cu o mica amenda, insa situatia nu a fost atat de grava ca in alte cazuri, din fericire. Sperietura insa a fost.